Slik velger du rett elbil

VW e-up! Foto: Volkswagen

VW e-up! Foto: Volkswagen

I år kommer det en hel flom av nye elbiler til Norge. Biler som skal kjøre på ren vannkraft og en dose statsstøtte. Og nettopp på grunn av det siste er lille Norge blitt et stort elbil-land, og et av de aller første landene fabrikkene sender biler til når de skal lansere sine elektriske nyheter. Hva vi mener om fossilbiler kontra elbiler kan du lese om i det tidligere blogginnlegget ”Eldruelighet”. De neste 12 månedene kommer det mange nye elbiler fra kjente og store bilprodusenter, skriver bilnorge.no. Medieyndlingen Tesla kommer om en drøy måned eller to, om et år kan du kjøre elektrisk med Norges mest solgte bil VW Golf. Golf Blue-e-Motion, heter den sannsynligvis da. I mellomtiden har både BMW, Ford, Nissan og kanskje også Mercedes kommet med biler i en prisklasse som passer de fleste. Her har vi skrevet om hva vi tenker om biløkonomi og avgifter rundt BMWs nye i3. Ikke bli overrasket om flere produsenter lanserer obligatoriske leasingløsninger på batteriene.

Det skjer en rivende utvikling innen elbiler. Vi vurderer fortløpende verditap, bruktbilmarkedet, servicebehov, driftskostnader, osv. Det gjelder å følge med i timen.