Elbiler blir et reelt alternativ – også ved leasing

VW e-up! Foto: Volkswagen

VW e-up! Foto: Volkswagen

Etter at Høyre og FrP forrige uke la frem sitt forslag til Statsbudsjettet for 2014 var det lite oppløftende nyheter for oss som er opptatt av kombinasjonen bil og miljø. Nå har derimot Venstre og KrF kommet med sine krav for å godkjenne Statsbudsjettet, og situasjonen ser med ett lysere ut.

Transnova er og har vært en viktig bidragsyter til det særnorske elbileventyret vi har sett de siste årene, gjennom å støtte utbyggingen av ladepunkter over hele landet. Forrige uke ble vi fortalt at Transnova skulle svekkes, men fredag fikk vi vite at Transnova heller styrkes med 40 MNOK. Det er et viktig grep for å fortsatt legge til rette for at enda flere velger elbiler.

Vi i LeasePlan begynte allerede i 2009 å informere om mva-problematikken rundt leasing av elbiler. Vi synes det er rart at det er momsfritt å kjøpe bilen, mens ved leasing tilkommer moms som gjør at elbilen prises ut av konkurransen mot sammenlignbare fossilt drevne biler. Derfor var det med stor glede vi fredag hørte at Statsbudsjettet for 2014 tar høyde for å endre dette.

De siste årene har vi fortalt våre kunder at det mest biløkonomiske ved anskaffelse av elbil, er å kjøpe den selv i stedet for å lease den gjennom oss. Dette er det nå slutt på siden elbilene blir konkurransedyktige med sammenlignbare biler med bensin- eller dieselmotor. Vi i LeasePlan tror at det norske elbileventyret fortsetter nå som bedrifter og kommuner kan skaffe seg elbiler uten at det påvirker balansen i regnskapet.